ABOUT

Hoe is deze huiswerkplanner ontstaan?

De middelbare school is voor veel kinderen echt een life changing event. Naast alle nieuwe ervaringen krijgen ze te maken met heel veel huiswerk wat ze ook allemaal moeten plannen. Niet iedere tiener zal dit direct lukken. Dat zorgt voor stress en soms zelfs paniek. Hoe ga je daar als kind mee om? En net zo belangrijk: hoe kun je daar als ouder op een constructieve manier bij helpen?

Sandra de Cocq weet er alles van: ‘Ook mijn dochter kreeg ermee te maken, ze kan goed leren, maar het plannen van al dat huiswerk viel haar zwaar. Gelukkig mocht ik haar helpen met het inrichten van haar overvolle rooster, met het in stukjes hakken van haar huiswerk, haar projecten en werkstukken en het plannen van al die overhoringen en repetities.

Uitdaging was daarbij steeds: hoe plan je het zo strak mogelijk en hoe hou je het leuk?

Effectiever én leuker
Als producer heb ik geleerd om inhoudelijk strak te zijn, duidelijk, functioneel en werkbaar. Niet te zoet, niet te tuttig of saai en met een vleugje humor om de boel draaiende te houden. Ik werk altijd met professionals die verwachten dat alles piekfijn geregeld is, en daarmee in de gelegenheid zijn topprestaties te leveren.

Meekijkend over de schouders van mijn dochter zag ik de hipste en leukste agenda’s in de schappen liggen. Maar als je ze openslaat, valt vooral op dat ze op geen enkele manier in staat zijn mijn dochter te helpen haar drukke leven te organiseren. Verder kijkend op de markt zag ik superfunctionele, maar vooral veel saaie, betweterige planners. Hulpmiddelen die doelgericht zijn, maar met name onderstrepen dat het vooral niet leuk mag zijn. Dat moet anders kunnen, bedacht ik mij…

Slim omgaan met je tijd
Ik zal niet beweren dat plannen leuk is, maar ik weet als geen ander dat als je agenda op orde is, je werk en je leven een stuk aangenamer worden. Ik leer het tieners op een manier waar ze zich prettig bij voelen. Geen stress meer over vergeten huiswerk en toetsen, geen paniek voor werkstukken die veel te groot blijken te zijn, geen opeenhoping van een enorme berg van kleine “things do do”. Met een goede structuur weet je precies waar je aan toe bent. Je kunt alles met aandacht doen en hebt ineens tijd over voor leukere dingen.  Als je aangeleerd hebt dit goed aan te pakken, ben je voor de rest van je leven geholpen.

House of Paper (HOP)
Voor mijn dochter maakte ik iedere week een unieke nieuwe planner. Deze werd regelmatig geëvalueerd en bijgeschaafd om hem zo werkbaar en functioneel mogelijk te maken, waardoor gaandeweg het leren voor haar steeds makkelijker werd en de cijfers omhoog gingen.
En dat bleef niet onopgemerkt! Mentoren en ouders vroegen mij steeds vaker hoe ik aan dit plansysteem kwam en daardoor begreep ik dat veel meer kinderen worstelen met het op orde brengen van hun agenda.

Zo ontstond het idee voor House of Paper en is vanaf nu deze huiswerkplanner beschikbaar voor iedereen.

De huiswerkplanner loopt van september tot maart en van maart tot september.  We hebben gekozen voor een periode van een ½ jaar. Dat geeft ons de mogelijkheid om alert te blijven, steeds weer nieuwe inspiratie aan te bieden en indien noodzakelijk dingen aan te passen. En net als een nieuw schrift werkt een nieuwe agenda ook altijd weer extra motiverend!

Waar we trots op zijn
Vanaf schooljaar 2018/2019 werken alle scholieren van de 1ste en de 2de klas van Het Hyperion Lyceum Amsterdam en Het Gerrit van der Veen College met de huiswerkplanner van House of Paper.

In een beperkte oplage is de huiswerkplanner ook beschikbaar via deze website, via onze shop.